Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 20:21 - За Деня на Земята
Автор: noir Категория: Лични дневници   
Прочетен: 251 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Днес е Денят на Земята.

Интересно, но в доста традиции – от източни до западни, Земята се свързва с най-долния от нашите Азове. Например индианските шамани са изпадали в транс, за да осъществят връзка с тотемите – духовете на някое могъщо животно, с което остават обединени определено време, използвайки тяхната сила. Всъщност силата, груба и нерафинирана в този си вид, е подемът на нашето  физическо тяло- също така грубо и нерафинирано, с помощна на който да можем да вървим напред в развитието си към. Ето защо е важно да не губим връзката си със Земята.

Някак странно, но днес все повече виждаме как се отдалечаваме от самите себе си, превръщайки се в бездушни твари, борещи се за материален просперитет, поради което хабитатът ни превръща в обитатели на бетонената джунгла, отрязвайки по този начин връзката ни с природата. Вижте хората около себе си – не слушат, не виждат, рядко дават, но искат да получат. Дали те не са забравили отдавна за връзката си със света? Дали отдавна вие не сте я забравили? Дали всички ние не сме забравили за Земята, щом й посвещаваме един-единствен ден в годината, вместо целия си живот? Нима сме нещо повече от нея, че можем да си позволим да я пренебрегнем? Не! И тя, и всички ние сме комбинация от молекули на елементи, някога синтезирани от водород в сърцето на истинска звезда, живяла своя живот, избухнала и разпръснала своето богатство навред в пространството като плодородната почва, върху която семената на живота да покълнат. И ето ни днес тук – тези семена, покълнали, израснали и разцъфтели, но забравили за корените си и единствено разперили ръце да докоснат слънцето.

Ако всеки ден за нас е ден на Земята, ако й отвръщаме онази любов, с която тя ни дарява, ако се научим да я обичаме, да слушаме нейния шепот, да чувстваме топлината й, да усещаме страданието й, ние ще можем да говорим нейният език и да живеем в хармония с нея и всички нейни рожби, защото тя е дала живот на всички нас. Тя Гея - е нашата майка. И ако утре се сетите за една от десетте божи заповеди- „почитай родителите си“, моля ви, не го приемайте твърде буквално. Може да загубите смисъла.

Честит ден на Земята.

Всеки ден.

 

 image


image


image



 




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dvd - всичко е чудесно
22.04.2012 20:32
само подписът на снимките стои като кръпка
цитирай
2. sestra - Що се отнася до пред-предпоследното изречение тук,
22.04.2012 20:49
има една строфа от Лао Цзъ:
"Ако Небето и Земята не могат да направят нещата вечни,
как това ще е възможно за десетте хиляди неща"
Нещо такова, за изгубването на смисъла. А за почитта към родителите и Земята пък още смисли ми идват, но няма да ги споделям поради леко нихилистичния им характер :)
цитирай
3. noir - ~ N ~
22.04.2012 21:06
dvd написа:
само подписът на снимките стои като кръпка


Приятно ми е - Смелият Шивач ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: noir
Категория: Лични дневници
Прочетен: 495754
Постинги: 310
Коментари: 971
Гласове: 14335